Interact Club Varaždin 1181

Rotary Youth ExchangeInteract Club Varaždin 1181 osnovan je od strane Rotary Cluba Varaždin 1181. Odluka o osnivanju Interact Cluba donijeta je 8.12.2006., a certificiran je od strane Rotary Internationala 16.04.2007. Interact club Varaždin 1181, osnovan je pri Gimnaziji Varaždin i članovi su đaci te škole. Klub broji ovisno o godini u prosjeku tridesetak članova. Postoji nekoliko osnovnih aktivnosti.

Kao prvo to su razmjene učenika u okviru kratkoročne i dugoročne razmjene u okviru Rotary Internationala, zatim rad s potrebitom djecom u okviru Udruge "Uz tebe sam", u smislu pomaganja pri učenju, zatim, pomaganje u "Pućkoj kuhinji", pomaganje u Udruzi "Spas", koja brine o napuštenim kućnim ljubimcima, a jednom godišnje organiziraju i "Božićnu tombolu", na kojoj se prikuplja novac za vrijedne đake slabijeg imovinskog stanja, kako bi im se omogućio odlazak na maturalno putovanje. Rad kluba je autonoman, no ipak pod stalnim nadzorom matičnog Rotary cluba. Mentori su Ignac Klarić i Davorin Lukman. Interact surađuje i s Rotaract clubom Varaždin te pomaže i u nekim njihovim akcijama.
Rotary Youth exchange program

Rotary Youth ExchangeMogućnost upoznavanja različitih kultura smatra se jednim od najmoćnijih puteva u promoviranju međunarodnog razumijevanja i mira i zato Rotary program razmjene mladih osigurava tisućama mladih priliku da se susretnu s ljudima iz drugih zemalja, s ljudima različitih kulturnih, političkih, religijskih pogleda, sijući na taj način sjemenje za doživotno međunarodno razumijevanje.

Program razmjene pruža brojne koristi mladima koji u njemu sudjeluju ali i Rotarijancima domaćinima i mentorima, te u širem smislu cijeloj zajednici. Kroz razmjenu mladih učenici uče iz prve ruke o svim aspektima života u drugoj zemlji. Kako se njihov pogled na svijet širi oni sazrijevaju i razvijaju dublje razumijevanje samih sebe. Uključivanje u obrazovni sustav drugih zemalja utječe na njihov akademski ali i osobni napredak. Klubovi domaćini i obitelji u kojima učenici borave kao i čitava zajednica postaju bogatiji za prijateljske kontakte s nekim tko dolazi iz potpuno različite kulturne, religiozne, etničke sredine.

Za detaljnije informacije o Rotary Youth exchange programu posjetite web stranicu posvećenu Rotarijanskoj razmjeni mladih ili nas kontaktirajte ovdje.