Novi oksimetar i EKG uređaj danas su donirani Odjelu otorinolaringologije Opće bolnice Varaždin. Donaciju su djelatnicima odjela uručili članovi Rotary cluba Varaždin 1181 na čelu s predsjednikom kluba, Raymondom Rojnikom.

“Mi smo uvijek na raspolaganju za ovakve donacije i akcije. Smatramo to našom
odgovornošću i osjećamo potrebu pomoći bolnici kad god je to potrebno
i moguće”, istaknuo je Rojnik prilikom primopredaje.”

O važnosti ove donacije govorio je i ravnatelj bolnice, Nenad Kudelić: “Izuzetno smo vam zahvalni na ovoj donaciji, drago nam je da šira zajednica prepoznaje potrebe naše bolnice. Svaki je doprinos važan i drago nam je da ste odabrali upravo nas i baš ovaj odjel kao važnu kariku u Varaždinskoj bolnici. Hvala svima koji su se aktivirali u nabavci
uređaja”.

Voditelj odjela Otorinolaringologije, Davor Skok naglasio je kako je nabavak EKG-a veoma Novi oksimetar i EKG uređaj danas su donirani Odjelu otorinolaringologije Opće bolnice Varaždin. Donaciju su djelatnicima odjela uručili članovi Rotary cluba Varaždin 1181 na čelu s predsjednikom kluba, Raymondom Rojnikom.važan upravo zbog onih najkritičnijih
pacijenata koji ponekad nemaju vremena za odlazak na drugi odjel, već se EKG mora obaviti na licu mjesta, dok oksimetar precizno mjeri količinu kisika u krvi i efikasnost disanja pacijenata.

Vrijednost donacije iznosi dvanaest tisuća kuna, a okupljeni su Rotarijanci naglasili kako ovo nije posljednja ovakva donacija odjelima Varaždinske bolnice.